Architectuur is een microbe. Het zit onder mijn vel. Elk project is een uitdaging. Groot of klein? modern of klassiek? Een andere aanpak, maar elk op zich een uitdaging!   Hoe klein het project ook mag zijn, ik tracht telkens een meerwaarde toe te voegen. Bouwen met een beperkt budget betekent daarom bijvoorbeeld niet altijd bouwen met een beperking. Met beperkte middelen creatief aan de slag gaan is een uitdaging op zich. Low-budget-architectuur werkt vernieuwend en zorgt voor verrassende resultaten.  

Een ontwerp is pas af als het geheel klopt, als het volledig uitgewerkt is, als de ruimtelijke kwaliteiten, de lichtinval en de relatie met de omgeving, exterieur en interieur, totaalconcept en detaillering op elkaar afgestemd zijn. Een goed ontwerp onderscheidt zich door een geoptimaliseerde ruimte-indeling, een logische structurele opbouw, doordachte detaillering, bewuste lange termijnvisie en de integratie of dialoog met de omgeving.

Een dichter speelt met woorden en zinnen. Als architect speel ik met licht, ruimte, contrasten, materialen, zichten, kleuren en texturen. Elk ontwerp is uniek door zijn ruimtelijke verhoudingen, ruimte-indeling, de relaties tussen de ruimtes onderling en de relatie met en het zicht op de buitenomgeving. Vormgeving en materiaalgebruik zijn krachtige uitdrukkingsmiddelen, die uitstraling en identiteit verlenen aan elk project. Een ontwerp kan rust uitstralen, is in balans als het geheel klopt, als de details in verhouding staan tot het geheel, als de verhoudingen van de vormgeving in orde zijn, als het interieur afgestemd wordt op de bouwkundige schil. Het is telkens weer een uitdaging om tot het uiterste te gaan, opdat het totaalplaatje klopt.